середу, 9 жовтня 2013 р.

Публікація про конференцію на головному сайті новин УГКЦ

«Уся катехитична справа є великою та розлогою. Тому має бути організованою, органічною і цілісною. Катехитичне служіння потребує відновлення, планування, а також переосмислення та змін. Є різні виклики, на які нам потрібно відреагувати…», - про це сказала с. Луїза Цюпа, СНДМ, заступник Голови Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ, 8 жовтня 2013 року у Львівській духовній семінарії Святого Духа під час Всеукраїнської конференції «Організація катехитичного служіння у протопресвітеріатах УГКЦ в Україні».


Сестра Луїза поділилися думками щодо організації катехитичного душпастирського служіння в УГКЦ. За її словами, уся євангелізаційна місія Церкви покликана виражати єдність віри, яка провадить усю її діяльність. «Якщо сьогодні проаналізувати стан УГКЦ, то можна сказати, що від 1996 року у всіх наших єпархіях УГКЦ є єпархіальна структура катехитичного служіння. Проте ще не можемо ствердити, що всюди ефективно працюють деканальні катехитичні ради», - додала вона.
Крім цього, с. Луїза наголосила, що перша складова живої парафії - Боже Слово та катехизація. Бо від доброї катехизації залежить усе життя Церкви.
«Де готують вірян до прийняття Святих Таїнств, там потрібна катехизація. І, навіть, щоб похоронити когось, потрібно родину померлого катехизувати про сенс переходу душі до вічного життя. Тому Церква ставить головний акцент на катехизацію. А вона передує євангелізації, яка полягає у голошенні про Христа. Без добре налагодженої катехизації для усіх вікових категорій стратегія УГКЦ не досягне свого завдання», - сказала вона, звертаючись до духовенства.